donderdag 2 juli 2015

Polyethyleenfuranoaat

Dergelijke polyester, polyethyleenfuranoaat (PEF), kan een alternatief zijn voor polyethyleentereftalaat (pet). Synvina op, die zogenaamde furaandicarbonzuur (FDCA ) moet maken, de basisstof van polyethyleenfuranoaat (PEF). Dat wordt gepolymeriseerd met 2-ethaandiol (ethyleenglycol) tot polyethyleenfuranoaat (PEF).


Net als PTF wordt PEF in de markt gezet als . Voor de eerste pilot wordt gebruik gemaakt van glucose uit maïs of biet maar daarna . Pef is de afkorting van polyethyleenfuranoaat. De beoogde opvolger is het bioplastic PEF, oftwel polyethyleenfuranoaat , gemaakt uit biomassa en ook nog eens makkelijker te recyclen. PEF is vergelijkbaar met PET - waar . Die klapper zou komen in de vorm van PEF, polyethyleenfuranoaat. Allereerst zijn we gaan rondreizen en hebben geïnventariseerd waar . Met de nieuwe chemische component FDCA kan polyethyleenfuranoaat (PEF) worden geproduceer een innovatieve biogebaseerde . Pef staat voor polyethyleenfuranoaat.


Het is plastic dat voor 1procent van plantaardige oorsprong is. De Duitse chemiereus BASF en zijn Nederlandse . Polyethyleenfuranoaat (PEF) is een materiaal in ontwikkeling. Het is 1procent biobased en heeft de potentie om PET te vervangen. Uit FDCA kan door polymerisatie een “bioplastic” gemaakt worden, polyethyleenfuranoaat , een mogelijke vervanging van . FDCA) en het op de markt brengen van polyethyleenfuranoaat (PEF), . BASF, de Duitse chemiereus en zijn . As a leading chemical technology company, Netherlands-based Avantium is a forerunner in renewable chemistry and has . FDCA (furaandicarbonzuur), een chemische bouwsteen voor de productie van het bioplastic pef ( polyethyleenfuranoaat ). Dat is een 1procent biobase volledig . PEF), dat is gebaseerd op deze nieuwe chemische component. FDCA wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen.


Het door hen gecreëerde technologieplatform YXY maakt polyethyleenfuranoaat (PEF) door suikers in. Met dit proces ontstond een nieuw polymeer: polyethyleenfuranoaat (PEF), bioplastic. Mogelijk kan de PEF-fles op termijn de bekende PET -fles (deels) vervangen. PEF staat voor polyethyleenfuranoaat. Deze PEF-fles ( polyethyleenfuranoaat ) die straks door Coca-Cola gebruikt gaat worden is samengesteld uit materialen op biobasis.


We hebben al flesjes van PEF gemaakt,” zegt Wubbolts. Daar werkte hij onder andere mee aan het bekendste project van het bedrijf: het ontwikkelen van een fles van polyethyleenfuranoaat (PEF) uit biomassa, . PEF ( polyethyleenfuranoaat ) als alternatief voor. Daarmee kan polyethyleenfuranoaat (pef) worden gemaakt. Het zijn de herbruikbare flessen van harde plastic.


De structuurformule van polyethyleenfuranoaat ,. Een in het oog springend bestanddeel is furandicarboxylzuur (FDCA), dat wordt gebruikt bij de productie van polyester van polymeer polyethyleenfuranoaat. Biobased plastics moeten niet concurreren met . FOODnote Zoals bijvoorbeeld melkzuur (grondstof voor productie van polymelkzuur (PLA)), furandicarbonzuur (grondstof voor polyethyleenfuranoaat ( PEF)) . FDCA is de belangrijkste bouwsteen voor de productie van polyestersoorten zoals polyethyleenfuranoaat (PEF), een 1-biobase volledig recyclebaar . PEF wordt gezien als een 1 biobased alternatief voor PET en heeft betere barrière-eigenschappen dan . De bioflessen zijn volledig gebaseerd . FDCA, een intermediair in de productie van biogebaseerd PolyEthyleenFuranoaat (PEF) als alternatief voor . Daardoor kan Avantium polyethyleenfuranoaat (PEF) recycleren. Deze PEF bio flessen zijn 1 gebaseerd op plantaardige materialen, met . GBEV wordt Vlaams-breed aanspreekpunt.


PEF), een polyester dat in vele opzichten lijkt op PET, maar dat volledig is gemaakt van de. Furanen zijn gebaseerd op koolhydraten. Volgens Avantium, dat samen met Coca-Cola en . Dit proces, dat Avantium YXY noemt, heeft de weg vrijgemaakt voor een nieuw bio-based polymeer: polyethyleenfuranoaat (PEF).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts