donderdag 5 november 2015

Medische noodzaak bril

Heeft u een bril of lenzen nodig op medische indicatie? U krijgt een vergoeding uit de basisverzekering. Bekijk welke kosten u vergoed krijgt. Een bril of contactlenzen op medische indicatie kunnen worden vergoed uit de basisverzekering.


Welke vergoeding voor Brillen of lenzen ontvang je per zorgverzekeraar?

Opgelost: Wanneer is er sprake van een medische indicatie voor de vergoeding van een bril bij een kind? Is dit afhankelijk van de dioptrie? Hoe zit het eigenlijk met je zorgverzekering en je bril ? Vanuit je basisverzekering wordt dit alleen vergoed bij een medische noodzaak of wanneer . Lenzen die bedoeld zijn om de gezichtsscherpte of kwaliteit van het gezichtsvermogen te verbeteren.


Oorzaak is een medische aandoening of trauma, . Brillen en lenzen Een groot deel van de bevolking heeft behoefte aan een bril of lenzen.

Echter worden deze alleen op medische noodzaak vergoed door je . Brillenglazen en contactlenzen op medische indicatie. Gezichtshulpmiddelen zijn onder andere contactlenzen, bandagelenzen met visuscorrectie, scleralenzen . Het basispakket zorgverzekering biedt geen dekking voor een bril of lenzen. Alleen als er een medische noodzaak is, kun je een vergoeding voor je bril uit de.


De basisverzekering dekt namelijk alleen brillen en lenzen als je hiervoor een medische indicatie hebt. Vind hier direct de vergoeding voor . Wat krijg je vergoed voor bril en lenzen op medische indicatie? Vanuit het basispakket worden een bril en contactlenzen alleen vergoedt wanneer er sprake is van een medische noodzaak.


Waar kan ik terecht voor brillenglazen op medische indicatie? In sommige gevallen krijg je een vergoeding voor bijzondere lenzen en brillenglazen op medische indicatie. Voorbeelden van deze lenzen zijn: corneale lenzen . Van een medische indicatie is sprake als met de lenzen een grotere verbetering van het gezichtsvermogen (visus) kan worden bereikt dan met brillenglazen.


De kosten voor brillen en lenzen vallen alleen in het geval van medische noodzaak onder de dekking van de basisverzekering. In dit geval gaat het om speciale . Een vergoeding voor een ooglaserbehandeling, brillen en lenzen krijgt u bij Univé via.

Soms hebt u door een medische indicatie recht op een vergoeding voor. En bekijk ook uw extra voordeel door onze afspraken met opticiens. Lenzen wanneer daar een medische indicatie voor is.


Alleen vanuit medische noodzaak heb je recht op een vergoeding voor je bril. Mocht je een bril nodig hebben als medische noodzaak , dan is het een ander verhaal. In dat geval is het wel mogelijk om de vergoeding uit de basisverzekering . Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding voor brillen en contactlenzen bij een medische indicatie. Dit gaat dan om speciale lenzen of bijzondere hulpmiddelen.


Wij bieden ruime vergoedingen voor brillen en lenzen. En u profiteert bovendien van extra korting bij bekende opticiens! Van medische noodzaak wordt gesproken als er een groot verschil tussen linker- en rechteroog is of . In alle andere situaties geldt: als u (een deel van) de kosten van uw bril vergoed wilt zien, dan . Alleen bij een medische indicatie krijgt u er een vergoeding voor.


Als een bijzondere beeldschermbril op medische indicatie nodig blijkt dan dient de . Een uitzondering hierop zijn speciale hulpmiddelen met een medische noodzaak , maar nooit voor een gewone bril of lenzen. Standaard biedt de basisverzekering geen dekking voor een bril of lenzen. Je kunt alleen gebruik maken van een brillen vergoeding uit je basisverzekering als daar een medische noodzaak voor is.


Er is sprake van een medische indicatie wanneer er dioptrieën verschil zit tussen beide ogen en er een intolerantie voor contactlenzen is. In de basisverzekering van je zorgverzekeraar worden brillen vergoed bij een medische noodzaak. Ook wanneer u een aanvullende verzekering heeft worden. De goedkoopste ziektekostenverzekering voor je bril en lenzen.


Als je echt om medische noodzaak een bril nodig hebt dan wordt trouwens . Veel Nederlanders dragen een bril of contactlenzen. Je bril , brilmontuur of lenzen worden alleen bij hoge uitzondering bij medische noodzaak vergoed door de . Dan krijg je bij Specsavers een vergoeding voor je nieuwe bril.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts