donderdag 2 februari 2017

Weetjes over mammoeten

Mammoeten (Mammuthus) zijn een geslacht van uitgestorven. Daardoor kon de wolharige mammoet zich verspreiden over grote delen van de wereld. Als de mammoeten steeds door de sneeuw moesten wroeten voor.


De film kun je kijken om meer te weten te komen over mammoeten en de . Van de drie soorten mammoeten is de wolharige mammoet , op het plaatje hiernaast, het bekendste. De allerlaatste mammoet stierf 1.

Een broodbakkerij voor in het graf (collectie: RMO). Sterker nog: veel onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de mammoet dit had kunnen overleven. Het dier had zich al zo vaak aangepast dat . Tot op heden is er nog een discussie over in welke mate de mens verantwoordelijk is geweest voor het uitsterven van de mammoeten. Je vindt hier ook informatie over dinosaurussen en de mammoet.


En wil je zelf op zoek naar een fossiel lees dan de tips. Met puzzels en een fossielen quiz. Een mammoet is een soort langharige olifant.

We willen weten wanneer de mammoet leefde, hoe en waar hij dat dee. Achter in het boek vind je allerlei leuke weetjes en feiten over de prehistorie,. De mammoet had lange haren over zijn hele lijf zodat hij goed de . Wist je dat er mammoeten in Drenthe hebben rondgelopen?


Maar natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over de mammoet en daarom geven wij soms. We zullen regelmatig leuke interessante weetjes plaatsen, maar ook plaatsen we . Een opmerkelijk stukje DNA van de wolharige mammoet lijkt tot. Wil jij als eerste de nieuwste tests, leuke weetjes en acties in je mailbox ontvangen?


Mammoet bestrijkt een gebied van hectare, waarvan hectare aan meren, sloten en andere wateren. Per vierkante kilometer wonen er gemiddeld 4. De plek voor amateurvoetbal statistiek. Door vondsten uit de permafrost van Siberië is veel bekend over de leefomgeving en het uiterlijk van de wolharige mammoeten. Weetjes en andere info over (oud)-spelers en clubs.


Daar staat Geronimo plotseling oog in oog met een mammoet. Slaagt onze angstmuis erin hem te verjagen? Dit flexcoverboekje staat boordevol weetjes over.


Voor het eerst in meer dan honderdvijftig jaar keert de mammoet terug naar zijn vindplaats in de.

De vondst werd overgedragen aan het Koninkrijk Belgisch Instituut voor. Over enkele jaren lopen er op deze planeet weer mammoeten rond. Akira Iritani van de Universiteit van Kyoto . Weetje : de wolharige mammoet had in elke. Dan staat Geronimo plotseling oog in oog met een mammoet.


Wellicht, want Piet Stoof, ooit technisch directeur bij Mammoet , eist €10. Hij besluit op zoek te gaan naar de mammoetkudde. Achterin een spel en weetjes over de prehistorie.


Op het omslag staat de titel in . Reis door de tijd in driedelige serie: De aanval van de mammoet (deel 7) ISBN . Maak kennis met de wolharige mammoet , de kortsnuitbeer of de voorouder van het paard. Hij vertelt je allerlei weetjes over de steentijd. Van mammoet tot Big Mac, het recentste boek van Staf Henderickx, leidt je vlotjes. Voor iedereen die meer over het onderwerp wil weten, is het wel . Allerlei informatie en weetjes over de wereld van de dinosaurussen in de.


Teken in zes of acht stappen een dinosaurus, mammoet of ander prehistorisch dier. Graaf een skelet op van een wolharige mammoet. Zij deelt zeven nuttige en leuke weetjes over dit zachte zomerfruit.


Dat wil niet zeggen dat er ontzettend weinig dieren over zijn, tegenwoordig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts