maandag 24 november 2014

Vijanden van de vale gier

Heel af en toe gebeurt het dat er vale gieren in Nederland te vinden zijn, vaak als gevolg van voedselschaarste - vale gieren eten uitsluitend aas - in het gebied . Informatie over de Vale gier en hun uiterlijk, leefgebie voedsel en voortplanting voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk op school kun je op deze site . Het is de vale gier , kaalkopgier of ganzengier, Duitse Gansegeier, Engelse griffon vulture en Franse vautour griffon of gyps fauve. Het hart dat in een leeuwen- of wolvenhuid gebonden wordt verdrijft alle vijanden. Hij heeft een nek die kaal lijkt, maar dichtbegroeid is met erg korte veertjes. De vale gier komt ook in het zuiden van Europa voor. Met een vleugelspanwijdte van ongeveer twee meter vijftig is de Vale Gier een van de grootste en indrukwekkendste Europese roofvogels.


Deze gier is donker en niet roestbruin zoals de vale gier. De enige vijand van de Rüppells gier is de mens. In Europa komen vier soorten gieren voor: de vale gier , de lammergier, de monniksgier en de aasgier. De aasgier wordt ook wel de Egyptische gier genoemd. Gieren zijn geen roofvogels in eigenlijke zin omdat de meeste soorten geen.


Tot de gieren van de Oude Wereld behoren de aasgier, de monniksgier, vale gier. Het honderdtal vale gieren dat zondag in Vlaanderen neerstreek, zorgt voor opschudding. Frankrijk en vale gieren in Bulgarije in het wild uitgezet. Want de oorlog wacht op niemand en voor de vijand , een ongelovige bovendien, waren de vale gieren een passende laatste eer. ZuidEuropeesche Gieren: 1) Monniksgier (Vulter monachus), 2) Witte Krenggier ( Neophron perenopterus), 3) Vale Gier (Gypsfulvus).


Toch beschouwen enkele geruimen tijd hun oppasser als een vijand , wienzijinvoorkomende gevallen op . Maar sommige soorten, waaronder vale gieren en kleine torenvalken,. In het wild hebben roofvogels weinig vijanden , behalve misschien andere roofvogels. Rondom het plaatsje Remuzat vind je vale gieren , monniksgieren,. Vanmorgen in Giessenburg vale gieren gezien. Er zijn vele diersoorten waarvan de duiven, passagiersvalken en vale gieren de hemel van de Quinto Real domineren terwijl de herten, reebokken en . Ze waren de vijanden van boeren en werden afgeschoten.


Je hebt in Gorges du Tarn maar liefst kans op vier soorten: vale gier , aasgier, monniksgier en zelfs. De berichtgeving over de verschijning van de vale gier in het luchtruim van Brussel. In Groningen, Friesland en Drenthe zijn inmiddels meer dan Vale Gieren gemeld.


Wellicht zijn ze teruggevlogen naar Spanje en Portugal, waar ze ook vandaan komen. De vijanden van de ijsduiker zijn onder andere arenden, meeuwen, wasberen en vooral .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts