maandag 17 november 2014

Wijn uit de marken

Mache is de wijnregio halverwege Italië aan de Adriatische kust. Het handelsmerk van La Marche zijn de frisse witte wijnen. Daarnaast zijn er ook de krachtige rode wijnen die zeker het ontdekken waard zijn.


Zoals Le Marche na Toscana en Umbria langzamerhand wordt ontdekt door liefhebbers, zo vergaat het ook de wijnen van de streek. Deze typische Marche -druif groeit in twee DOC-zones. Superiore geeft aan dat de wijn uit het kwaliteitsgebied bij Ascoli Piceno komt, waar de droge, warme .

Het ontwikkelt zich langzaam maar zeker als producent van goede witte en rode kwaliteitswijnen. Dat doen we dit jaar met heerlijke wijnen uit een nog vrij onbekend stukje Italië: Ascoli Piceno, in het zuiden van Le Marche. De bekendere wijn uit De Marken (Le Marche) streek in Italië is verdicchio.


Ongeveer van alle wijn die wereldwijd geproduceerd wordt is afkomstig uit Italië en van alle Europese wijnen komt uit dit land. Een selectie van de beste etiketten van de regio. Voor toeristen, is deze een minder bekende regio, maar voor degene die ze kennen, . In Italië staat Le Marche al jarenlang bekent om zijn mooie en bijzondere wijnen.


Tot enkele jaren geleden leek het wel of de wijnen uit Le . Originele witte huiswijn uit de Marken die helaas alleen lokaal bekend is.

Verleidelijk fruitig geurend en met een frisse, droge smaak. Welnee joh, wijn uit de Marken , daar wordt overheen gekeken. We vervolgen in deze blog onze digitale wijnreis naar de Marken ( Marche ), een gebied aan de oostkust van Italië. Wijnen uit Le Marche , niet altijd even bekend en dat is jammer. Van simpele boerenwijnen tot ofwel topwijnen geproduceerd bij diverse lokale wijnboeren.


Het gewest Marche (De Marken ), de provincies Ancona, Ascolo Piceno,. Een DOC voor rode wijn uit het Monte Cònero-masief ten zuiden van Acona, in het . Rosso Piceno de Marken superaanbieding meer informatie. De Vernaccia Nera is een ander minder bekend rood ras uit de Macerata. Alles weten over wijn uit Marken ? Lees hier alles over de regio en druifsoorten uit de Beaujolais. Heerlijke mooie tannines en spicy.


Rijping voor maanden in houten vaten, maanden in stalen vaten en maanden rust in fles. Wijn uit de Marken (Le Marche), hartje Italië. Het is al weer jaren geleden dat ik iemand voor het eerst de term visciolata hoorde gebruiken.


Al die tijd bleef ik gefascineer maar kreeg nooit . Le Marche , gelegen aan de Adriatische Zee, ten oosten van Toscane, worden gekenmerkt door een heuvelachtig tot bergachtig landschap. Verdicchio dei Castelli di Jesi, een begrip!

De Marken is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Italiaanse wijn kopen uit de regio De Marken (Le Marche ). Ontdek ons assortiment online of bezoek onze winkel in Genk. De Marchestreek halverwege Italië aan de Adriatische kust, is van oudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van . Op vrijdag april en zaterdag april komt Francesco van wijnhuis Conti degli Azzoni, een historische wijndomein uit de regio van De . Een karaktervolle witte wijn met een stevige body, enige mineraliteit en een aangename afdronk. Hier leest u alles over Marken , haar wijnen , het wijngebied en over onze. De witte wijnen uit het wijngebied Marken zijn algemeen gezien fris en straks van . Het aroma is geurig en fruitig, de smaak vol en zacht.


Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij vis en licht gevogelte. De Marken hebben dan ook een aantal mooie witte wijntroeven in handen. Bekijk ons assortiment witte en rode wijnen uit Le Marche , Italië. Eigen import, dus direct van de wijnmaker.


Witte wijn uit verdicchio Italië, Marken online kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts