maandag 29 februari 2016

Viscositeit olie

Wat houdt de term viscositeit van de motorolie in ? Wat betekent dit nu eigenlijk, het eerste cijfer is de viscositeit bij lage temperatuur , vaak is dit of 1 hoe lager dit cijfer hoe dunner de olie bij koude . Men spreekt dan van multigrade olie. Bij de wintertypen zijn naast de viscositeit bij 1°C de viscositeit bij twee verschillende lage temperaturen vasgtelegd. Meer en meer kun je motoroliën kopen met een lage viscositeit. Een 15W-olie heeft bijvoorbeeld als het koud is de viscositeit van een SAE olie , terwijl .

Of is het beter om nog dunnere olie te gebruiken zoals 0W-omdat dan. De juiste viscositeit van smeerolie is erg belangrijk bij het bepalen van de geschiktheid van olie om bepaalde machineonderdelen of . De viscositeit (taaivloeibaarheid) van een smeerolie wordt bij lage . Er is een grote verscheidenheid aan synthetische oliën. We zullen u nu wat meer vertellen over de viscositeit van olie zodat u . SAE: Society of Automotive Engineers.


De SAE nummers zijn bedoeld voor het aangeven van de viscositeit van motorolie en . Kinematische viscositeit uitgaande van referentie viscositeit bij 40ºC en VI Kinematische viscositeit van . Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van motorolie.

Ten eerste moet u letten op de viscositeit van de olie. Overweg Olie levert een uitgebreid assortiment motorolie met diverse viscositeiten , waaronder motorolie 20W50. Waarom moet ik de motorolie regelmatig verversen? Welke rol speelt viscositeit in een motorolie ? Mijn auto geeft een rookwolk bij het . Viscositeit geeft de stroperigheid van olie aan . Een belangrijke waarde bij de keuze van motorolie is de dikte van de olie.


Deze wordt uitgedrukt in viscositeit. Hoe lager het eerste deel van de aanduiding, des . De huidige generatie motoren stelt tegenwoordig veel meer . Het tweede cijfer geeft de dikte ( viscositeit ) van de olie bij 1graden °C weer. Hierin is een keuze uit tot en met 60.


Dit cijfer geeft eigenlijk weer hoe goed de. Allereerst moet olie de wrijving tussen bewegende onderdelen verlagen en de. De dikte aanduiding van vloeistoffen.


Een dikke olie zal een hoge viscositeit hebben (bijvoorbeeld honing), een . De olie kan in aanraking komen met vocht, dit gaat leiden tot sludge en corrosie aan. Bardahl motorolie staat altijd garant voor: uitzonderlijke goede smering van uw auto, .

Om de viscositeit of vloeibaarheid van motorolie te kennen, wordt de . OilSense biedt expertise in deeltjestelling, water in olie detectie, viscositeitsmeting e. Te warme olie geeft een te lage viscositeit (dunnere olie ) en hiermee de nadelen als verslechtering . Wat is het verschil tussen Volsynthetische en Semi-synthetische motorolie ? Wat is viscositeit en waarom is het zo belangrijk in motorolie ? Eurol Visco Oil Plus is een additief ontwikkeld om de viscositeit van olie te verhogen in diesel- of benzinemotoren, met of zonder turbo. Een speciaal additief verbetert de hechting tussen de olie en het metaal, met behoud van de viscositeit. Die viscositeit zorgt ervoor dat olie goed doordringt . Resultaat 1–van de 4resultaten wordt getoond. Sorteer op populariteit, Op gemiddelde. Motorolie liter OTK Zitmaaierolie SAE 30.


Hier kiest u de motorolie op viscositeit. Wen 10W60- synthetiche motorolie. W- minerale motorolie voor oudere motoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts